torsdag 30 juni 2011

I det sista regnetMånadens bokklubbsbok är I det sista regnet av Janesh Vaidya. Boken är skriven i berättarform och det är en man som är på väg tillbaka till sin hemby i Indien det handlar om. Han tänker tillbaka på sin tid i hembyn som liten. Han berättar mycket om sin relation till sin farmor, den person som stått honom allra närmst och betytt allra mest för honom. Genom farmodern får vi ta del av kloka tankar och uråldrig kunskap om livet.


Detta är en väldigt speciell bok och jag är väldigt kluven till vad jag tycker om den. Stora delar av boken tyckte jag var oerhört tråkig och jag fick vid flera tillfällen tvinga mig att fortsätta läsa, men sen så uppskattade jag delarna som handlade om farmodern. Hennes tankar och råd berättades på ett målande sätt och det kändes vackert. Kanske är det en bok som passar just dig?

2 kommentarer:

Lisa Andersson sa...

Vilken mysig blogg du har!

Visstfinns det underbara stycken i den här boken! Ofta fick den mig att fundera över mitt eget liv och den har faktiskt hjälpt mig att utvecklas i flera områden. Framför allt när det gäller kärlek.

Jag tyckte de lugna bitarna var sköna att läsa. Ofta är man ju stressad och van att läsa snabbt men när jag tog mig tid att sitta och njuta av det vackra språket så fann jag en väldigt skön stillhet i mig.

Kanske är det pitta-elementet i dig som spökar? Jag läste Janesh Vaidyas Ayurveda för ditt sinne nyss och fick mycket större förståelse i varför jag ibland tycker saker är tråkiga om det går för långsamt. Mycket bra bok!

Johanna sa...

Vad roligt att läsa om hur boken påverkade dig och att du lärt dig något om dig själv. Troro inte att mitt sinne var inte riktigt redo för denna sortens bok just nu...