söndag 13 juni 2010

Gå dit hjärtat leder dig

Gå dit hjärtat leder dig är skriven av Susanna Tamaro och är en av de två böcker vi skulle ha läst till dagens bokträff. Det var inte alla som hade lyckats få tag på den, då den har några år på nacken... Vi brukar ge böckerna betyg och denna fick 2,5/5.


I denna bok lär man känna en kvinna som har fått reda på att hon inte har lång tid kvar att leva. Hennes dotterdotter befinner sig på en resa lång bort och hon behöver berätta saker för dotterdottern som hon ännu inte känner till. Hon vill inte att dotterdottern ska avbryta sin resa och skriver därför ett brev till henne som ska vänta på dotterdottern när hon kommer hem. Det är en berättelse om tre generationer kvinnor, om kärlek och sorg och hur svårt det kan vara att ha en ärlig relation till sina barn, föräldrar och sin älskade, fast man inte önskar sig något högre.


Jag tycker att det var en riktigt mysig bok och spännande att läsa om vad kvinnan och hennes dotter varit med om i livet. När jag läste boken blev jag väldigt berörd av kvinnornas öde, men det är tyvärr ingen bok som fastnar i ens minne så jag kan tyvärr inte skriva så mycket mer om den... Kanske inte skulle ha väntat en månad med att skriva om den, men ville inte lägga upp något på bloggen innan vi pratat om den på bokträffen...



Inga kommentarer: